PECORINO ROMANO

256,00 Kč s DPH

O produktu

Pecorino Romano je polotučný tvrdý sýr, který se vyrábí v období od listopadu do července. Válcové bloky o váze 8 až 20 kg zrají nejméně 8 měsíců. V římské a jihoitalské kuchyni se tento, jeden z nejstarších evropských sýrů, používá strouhaný k ochucení typických jídel.

Náš tip: Tento sýr je vynikající k vínu. Nakrájený na malé kostičky. Můžete ho ale hlavně použít všude tam, kam se hodí Parmazán. Tedy nastrouhaný na těstoviny, na rýži, do omáček, na tousty, k zapékání čehokoliv. Jeho využití je mnohostranné. I proto nesmí chybět v žádné italské kuchyni.

chevron_left Zpět na výběr produktů

Váha: 0,2 kg (balení)
Doba zrání: 10-12 měsíců
Tuk v sušině: 45%
Výrobce: distributor

Země původu: Itálie

 pasterizované ovčí MLÉKO, sůl, startér (kultura kyselých mléčných bakterií), chlorid vápenatý (E509), dusičnan sodný (E251 konzervant), barvivo E160 

mléko, laktóza

od 0° do 20° C

uvedeno na obalu

Mohlo by vás také zajímat