Sušený vepřový bok (0,5 kg)
249,50 Kč
s DPH
O produktu
Nasolení a pomalé sušení v chladu maso postupně zakonzervuje, takže dlouho vydrží. Obvykle se používá minimum koření a spoléhá se na to, že sušení zkoncentruje chuť samotného masa a hlavně tuku. Jediný problém celého postupu spočívá v dlouhém sušení. Mělo by probíhat bez přístupu světla, při nízké teplotě a v odpovídající vlhkosti. Pokud se maso suší příliš rychle, vytvoří se na povrchu suchá krusta, která zabrání důkladnému prosušení v hloubce a maso se zkazí. Používá se jako základ při vaření (italské těstovinové klasiky - carbonara, all'amatriciana) nebo se dá jíst i syrové na tenké plátky a tak ho i my máme nejraději.
chevron_left Zpět na výběr produktůMohlo by vás také zajímat
249,50 Kč
249,50 Kč