Sušený vepřový bok (0,5 kg)

249,50 Kč s DPH

O produktu

Nasolení a pomalé sušení v chladu maso postupně zakonzervuje, takže dlouho vydrží. Obvykle se používá minimum koření a spoléhá se na to, že sušení zkoncentruje chuť samotného masa a hlavně tuku. Jediný problém celého postupu spočívá v dlouhém sušení. Mělo by probíhat bez přístupu světla, při nízké teplotě a v odpovídající vlhkosti. Pokud se maso suší příliš rychle, vytvoří se na povrchu suchá krusta, která zabrání důkladnému prosušení v hloubce a maso se zkazí. Používá se jako základ při vaření (italské těstovinové klasiky - carbonara, all'amatriciana) nebo se dá jíst i syrové na tenké plátky a tak ho i my máme nejraději. 

chevron_left Zpět na výběr produktů

Trvanlivý fermentovaný tepelně neopracovaný výrobek.

Balení: 0,5 kg (balení)
Výrobce: vlastní výroba

TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ VÝROBEK, TEPELNĚ NEOPRACONAVÝ

Složení: vepřové maso, startovací kultura, směs koření(sůl, antioxidant, kořenící extrakt, bylinky),  dusitanová solící směs(konzervant).

Jedlá sůl maximálně 2,8%.

Max.obsah tuku 45%.

Po otevření spotřebujte do 72 hodin.

Výživové hodnoty (na 100g produktu):

Energie 1230kJ/ 312kcal. Tuky 27,8g, z toho nasycené mastné kyseliny 7,5g. Sacharidy <0g, z toho cukry <0g. Bílkoviny 14,5g. Sůl 4,1g.

žádné

od 0° do 20° C

spotřebujte do 21 dnů

Mohlo by vás také zajímat