Nugátový dort s pistáciemi
O produktu
Krémová italská torrone. Také známý jako "bílý nugát" nebo "francouzský nugát" a zde přidáno amaretto podle italské receptury. Torrone má měkkou a mírně vlhkou texturu a vyrábí se podle tradic, které sahají stovky let do minulosti v oblasti Cremona. Revoltiniho torrone se vyrábí z velmi kvalitních surovin a kromě cukru a glukózového sirupu se skládá především z medu a mandlí. To tvoří „základ“ receptury. Tento bílý nugát není tak sladký jako tradiční francouzský nugát často, protože se používají extra mandle a glukózový sirup, což společně snižuje obsah cukru. Revoltiniho nugát je proto velmi oblíbený i mimo Itálii a přizpůsobený severským podmínkám. Kromě základu v Revoltiniho torronu se přidává i řada lahodných ingrediencí, takže na výběr máte spoustu vzrušujících variant, včetně této varianty s pistáciemi. Všechny nugátové dorty a řezy jsou vyráběny "incarnata", to znamená, že ochucovací krém v dortu se nepřidává pouze na vrch jako ozdoba, ale je obsažen i v samotném dortu, pokud jsou ručně vyráběny. Rivoltini se řídí původní cremonskou recepturou, a proto je velmi podobný tradičnímu měkkému francouzskému nugátu, jen není tak sladký. A je pravděpodobně starší než francouzský nugát, protože recept sahá až do 14. století. Stále se o tom vášnivě diskutuje...
chevron_left Zpět na výběr produktůMohlo by vás také zajímat