

Krémová italská torrone tyčinka v pěkném balení. Také známý jako "bílý nugát" nebo "francouzský nugát". Torrone má měkkou a mírně vlhkou texturu a vyrábí se podle tradic, které sahají stovky let do minulosti v oblasti Cremona. Revoltiniho torrone se vyrábí z velmi kvalitních surovin a kromě cukru a glukózového sirupu se skládá především z medu a mandlí. To tvoří „základ“ receptury. Tato bílá nugátová tyčinka není tak sladká, jako často bývá tradiční francouzský nugát, protože jsou použity extra mandle a glukózový sirup, což společně snižuje obsah cukru. Revoltiniho nugát je proto velmi oblíbený i mimo Itálii a přizpůsobený severským podmínkám. Rivoltini se řídí původní cremonskou recepturou, a proto je velmi podobný tradičnímu měkkému francouzskému nugátu, jen není tak sladký. A je pravděpodobně starší než francouzský nugát, protože recept sahá až do 14. století. Stále se o tom bouřlivě diskutuje...
chevron_left Zpět na výběr produktůMohlo by vás také zajímat